Anchoring Clinical Research in Belgium

België heeft een lange geschiedenis van uitstekend klinisch onderzoek die een brede waaier aan therapeutische domeinen beslaat dankzij een uniek gezondheids-ecosysteem, de kwaliteit van de klinische centra en de praktijkexpertise van de onderzoekers.

Klinisch onderzoek verwijst ook naar een landschap met veel stakeholders waarin het een uitdagende taak is om wegwijs te worden, in het bijzonder voor KMO’s die hun innovaties op gebied van gezondheid uiteindelijk tot bij de patiënten willen brengen. Aandachtspunten zijn de effectieve implementatie en uitvoering van klinische studies, net als de tijdige rekrutering van patiënten en de structurele financiering van klinisch onderzoek in ziekenhuizen.
Als output van een werkgroep en om veel van de vragen te beantwoorden waarmee life sciences KMO’s te maken krijgen, hebben BioWin en flanders.bio beslist om dit congres over klinisch onderzoek in België te organiseren voor jullie.

Een interactieve dag waarop belangrijke spelers en stakeholders de verschillende drijvende krachten van het Belgische klinisch onderzoek -ecosysteem zullen voorstellen, samen met de laatste ontwikkelingen in het regelgevingskader, naast praktische informatie en oplossingen. Financieringsaspecten, betrokkenheid/rekrutering van patiënten en digitalisatie zullen ook worden behandeld tijdens speciale sessies samen met getuigenissen van KMO’s. Bevestigde aanwezigheid van FAMPH, Pharma.be, beMedTech en BeCRO. 

SCHRIJF JE NU IN